4 mavo

In het examenjaar heb je natuurlijk goed basismateriaal nodig! Je werk kan kwalitatief beter worden door het gebruik van verschillende soorten zachtheden/hardheden.

Hier vind je het document waarin staat welke materialen/benodigdheden je mee moet nemen in de lessen!

info-voor-4-mavo-bte-examenjaar-2013

Dam: naar Parijs: Wat moet je doen:

Van het hieronder staande worddocument ga je de begrippen van het hoofdstuk Vorm lezen in je beeldende begrippenboek: ( in de kast in C13 of thuis) Dan ga je vervolgens bij alle begrippen die in het hieronder staande worddocument zijn genoemd (blz nr. en welke..) een bijpassende afbeelding zoeken op internet. Je mag foto’s zoeken of schilderijen, tekeningen. Deze bewaar je in een worddocument met het juiste begrip erbij of je maakt een pinterest account aan en vermeld je het begrip erbij. Succes.

4 m Overzicht Beeldende begrippenboekje 4m

Thema SE 1:  Tekenen naar de aanschouwing

De lessen in de eerste examenperiode tot aan de herfstvakantie worden besteed aan de basis;  goed leren kijken, goed onderscheid maken tussen: weten wat je ziet en niet wat je denkt te zien, goed leren schetsen en een goede bladverdeling kunnen maken. Zo leer je op een creatieve manier de wereld om je heen vast te leggen. De theorie die daar bij hoort vind je terug in het Beeldende Begrippenboek.

In je Beeldende Begrippenboek behandelen wij hoofdstuk 4; Lijn, vorm, ruimte, licht en compositie. (zie blz 5 inhoudsopgave) Oefenmateriaal voor de theorie: ….volgt binnenkort…

Aan het einde van de 1e SE periode kun je goed natekenen op verschillende manieren (technieken en materialen) en goed een stilleven vormgeven. In de SE week krijg je 4 uur de tijd om een 2d kunstwerk te maken waarin alle geleerde aspecten terug te zien zijn.

PTA examenjaar:

ResReader.ashx

SE 1: thema: tekenen naar de aanschouwing.

Tekenen naar de aanschouwing. Se 1 opdracht; Het stilleven; stil maar vol leven!

De eerste lessen:

Handen na tekenen:

afb schetsen v handen

Maak een illusie :

vormsoort-wijze-van-ontstaan

Plaats een reactie