3M beeldend 2019-2020

Heb je Tekenen gekozen?

Dan heb je 2 uur in de week beeldend tekenen! In deze uren ga ik jullie zo veel mogelijk technieken en materialen aanleren en laten ervaren. Wij verzamelen al het werk in een map; het Port Folio. Daar krijg je een cijfer voor. Ben je beter geworden? Heb je iets gemaakt buiten je comfortzone? Er komen 2 cijfers; beeldende kwaliteit en je hanteringswijze.

Spelenderwijs leren jullie de volgende beeldende begrippen (begrippen waar je mee praat als je een kunstwerk beschrijft): Het boek dat je in 4M krijgt behandeld precies de zelfde begrippen en dit jaar vormt dus de perfecte voorbereiding op het examen!

Vorm

Lijn

KLeur

Ruimte

Compositie

 

Wij starten met vorm in de eerste week:

1     Het silhouet: is de vorm die je ziet als je tegenlicht hebt. Je ziet alleen de omtrek vorm, het is egaal en donker van kleur en je ziet geen details.

We werken met inkt en houtskool,en je schildert met penseel de inkt en je veegt de houtskool. Je krijgt een enorme overlapping en ruimte gevoel omdat het silhouet voor de maan komt.

Open de powerpoint om de opdracht te bekijken 3Mbte 1e les over vorm pptx

2     Het dieren oog. Structuur, droge kwast techniek, plakkaatverf

Door in te zoomen op details en het ophogen met witte verf van glimlichtjes maakt dat je op afstand een levendig oog hebt geschilderd.